Szeretetben gazdag karácsonyi ünnepeket kívánok!

2018.12.17.

Megjött a hóesés, amit már régen vártunk. Marcim felpörögve leskelődik ki az ablakon, közben izgatottan kérdezgeti, hogy mikor mehetünk már ki. Mikor lesz már elég hó, hogy hóembert építhessünk? Remélem, mihamarabb mehetünk játszani a szabadba. Elviszem majd szánkózni is a két kis banditát, biztos élvezni fogják.

Mikulás-nap reggelén ijedten mondta Marci Katának: Mamó, mi lesz most? Elfelejtettem kitisztítani a csizmámat, most nem jön hozzám a Mikulás? Kata megnyugtatta, hogy ő viszont kitisztította és kirakta az előszobába. Menj, Marci, nézd meg, hátha már járt itt a Mikulás! Lelkendezve jött vissza Marci, kezében az ajándékcsomagokkal. Köszönöm, Mamó! Ez nagyon kedves volt tőled!

A máskor a szomszéd diófán turbékoló galambok is védettebb helyre húzódtak a hóesés miatt. Remélem, olyan helyet választottak maguknak, ahol Mirr-Murr macskánk nem fér majd hozzájuk. Ugyanis szinte mindennap hoz valamit a lépcsőpihenőre vagy a hátsó erkélyre. Legtöbbször már csak a nyomokból látom, hogy mit fogott az éjjel. Egyszer egy pocokfej árulkodott a vadászatáról, máskor egy cinege feje, feketerigó-tollak és a sárga csőre. De láttam már galambtollakat is, ezért féltem a gerléket.

Angelikával pár hete a frissen megnyílt miskolci DiVino-ban voltunk. Én sofőri minőségben, mert rossz időre lehetett számítani és nem szerettem volna, hogy fáradtan és egyedül vezessen haza késő este. Egy társaságnak tartott borkóstolót. A boraink mellé falatkákat kreált a chef. Nagyon finom kovászos Avalon kenyérre rakott különböző csemegéket. Angelika többször dicsérte, és távozáskor az üzletvezetőtől kaptunk kétfajta kenyeret, hogy otthon a családnak is meg tudjuk mutatni. Ezúttal is köszönjük Ádámnak a kedvességet.

Szabolcs fiammal a Pannon Bormíves Céh Pannon Karácsony rendezvényén jártunk december 13-án. Jó volt látni, hogy a PBC 34 tagjából 32-en ott voltunk az asztalok mellett és jobbnál jobb borokkal fogadtuk a meghívott vendégeinket. Mi a 2015-ös száraz „Pecsár” Furmintunkat és a 2013-as 6 puttonyos Tokaji Aszúnkat vittük a kóstoltatásra. Nagyon sokat dicsérték mindkettőt, őszintén szólva igazán jólesett.

A 2013-as 6 puttonyosból Amerikába ment nagyobb mennyiség. A kereskedőnk e-mailt küldött a napokban, hogy megmutatta két étteremnek. Mindkettő 2 Michelin-csillaggal rendelkezik. Sikere volt, és nemcsak az itallapra teszik fel, hanem poharazni is fogják. Nagyon örülünk a hírnek, szép visszajelzés számunkra.

Lassan hangolódunk az ünnepekre. Kata és Szabolcs már kiválasztották a karácsonyfát, amit majd csak közvetlenül az ünnep előtt fogunk kivágatni, hazahozni.
Az én ajándékaim már megvannak. A gyerekeim és az unokáim itt laknak a közelemben.
Karácsonykor együtt lesz a család, ez az igazi öröm.
Szeretetben gazdag karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok mindenkinek.

Árvay János


Árvay Úr, szeretném én is olvasni a naplóját!
Telefon: +36 30 3183380