Ismernek, telhetetlen vagyok

2007.11.22.

Ismernek, telhetetlen vagyok. A kedves szavakból (és emberekből) így nekem sem elég soha, köszönöm az írójának, hogy megoszthatom Önökkel:

Kedves Árvay Család !
 
Tokaj egy varázslatos hely. Ezt újra és újra  megtapasztaljuk, akárhányszor erre járunk. Nem csak a gyönyörű táj, a fenséges borok keltik ezt az érzést hanem azok a nagyszerű emberek is akikkel itt találkozunk. Tokajba megérkezni már maga gyönyörűség, ahogy Tarcal felől közelítünk, elhagyva a pompás Dégenfeld kastélyt kitárulkozik a Hegy a szőlőültetvények végtelen sorai rendben katonásan, a gyönyörű épületek majd a Mézes Mályi dűlő amelynek a neve is szép emlékeket kelt bennünk.
 
Kései vendégként egy szüreti mulatságba csöppentünk. Megérkezvén a rátkai Sváb Panzióba maga a házigazda felesége fogadott bennünket olyan szeretettel amint közeli családtagot szokás azonmód finom pálinkákkal mondván "Ti le vagytok maradva" és jó borokkal süteménnyel, hogy otthon érezzük magunkat. Majd megismertük ezt  a kedves szüretelő társaságot. A fényképek vetítése és a játék után következett a vacsora. Csodálatos volt a birka pörkölt és a kemencés sült csirke  a hozzájuk méltó finom házi savanyusággal, mindez a háziak kedves és gondos felszolgálásában. Megemlíteném  a hozzákínált finom borokat a gyönyörűen illő poharakban. /Új kedvencem a Zempléni Chardonnay/ De nem szabad átsiklani a desszert felett sem. A diós és mákos kalács egy költemény volt az almás egy dal mely méltón kísérte e fejedelmi borvacsorát. Majd mindezt megkoronázta a "borok" kóstolója. Számomra ismert és szeretett az Édes Élet , de most a hatputtonyos aszu volt a csúcs. Hihetetlen karakter ,íz aroma jött át,megjegyzem nem voltam szín józan. Fantasztikus élmény volt egymás után kóstolgatni e nagyszerű borokat hallgatva a szakértőket, a Terézvárosi Borrend neves képviselőit. Ez az este felejthetetlen számunkra, mert amit itt kaptunk szeretetből barátságból az példaértékű. Köszönjük,hogy részesei lehettünk e nagyszerű estének  köszönjük az oklevelet és azt, hogy birtokosai lehetünk egy tokaji kőnek.

Remélve hogy lesz folytatás szeretettel és tisztelettel üdvözlünk Benneteket!

A Hétfürtös Blogos Szüret plusz 4 fő nevében: Dr Girbicz Julianna


Nagyon köszönjük a szép szavakat! A folytatásról: mit szólnátok egy disznótorhoz?

Árvay JánosÁrvay Úr, szeretném én is olvasni a naplóját!
Telefon: +36 30 3183380