Közelebb Önökhöz

2007.09.10.

Sokáig gondolkodtunk, hogy hogyan tudnánk borainkat még több emberhez kézzel fogható közelségbe eljuttatni. Kaptunk ugyanis jó pár kedves levelet, hogy kóstoltak Árvay bort valahol, tetszenek is a borok, csak éppen üzletben nem találkoztak még velük sosem.

Végig gondolva hol találhatóak a mi boraink, rá kellett jönnünk, hogy szinte csak a "nagy faluban" Budapesten. Igen, erre szoktuk mondani, hogy Magyarország Budapest centrikus.
Vacilláltunk, hogy akkor most mit is tegyünk.

Kitaláltuk, hogy legyen lehetőség a honlapunkon keresztül rendelni.
Majdnem feladtuk a sok különböző szükséges engedély beszerzése közben - de mégis kitartottunk. Szerencsére egyre többen vásárolnak így, és érdekes módon majdnem ugyan annyi rendelés fut be külföldről, mint itthonról: már kaptunk rendelést Romániából, Franciaországból és Németországból is.

Barátaink sokszor kérdezték, hogy ott vagyunk-e ebben, vagy abban a boltban/áruházban/üzletláncban? Nem igazán tudtunk számukra elfogadhatóan megindokolni hogy miért nem. Ők sorolták az ismert és elismert borászok és borászatok neveit, akiknek borai könnyebben megvásárolhatóak.
Csak épp a miénket nem lehet... Egyre több borüzletben és étteremben megtalálhatók, de mondjuk a sarki boltban már nem.

Az élet vagy inkább az emberi kapcsolat hozta meg a következő lépést. Gundel Karcsi barátommal épp egy boráruházban jártunk, amikor odajött egyik ismerőse. Bemutatkozás, névjegy csere. A SPAR és INTERSPAR áruházak sommeliere, szortiment felelőse személyében szimpatikus ember találtam.
Nálam, nálunk az emberi kapcsolatok a szimpátia sokat számít. De gondolom önöknél is.
Innentől kezdve gyorsan peregtek az események. Telefonok, találkozók, rövid tárgyalások.

Eredmény:
2006 Sauvignon Blanc, 2002 Vulcanus cuvée, 2000 Casino Cuvée ott lesz az általa képviselt INTERSPAR áruházakban, láncban. 26 áruház szerte az országban, mindenképpen több helyen és közelebb Önökhöz. Következő lépésben ott leszünk a SPAR, KAISERS áruházakban is.
Én ennek nagyon örülök.
Remélem majd Önök is!

A Borfesztiválra én vittem fel múlt héten a csapatunkat. Szakadó esőben, hideg szélben, nagy sárban pakoltunk a standunkba.
Imádkoztunk, hogy legalább majd a hétvégére legyen jobb idő, mert különben... Szerencsére most kegyes volt hozzánk a sors és jutott azért napsütés is. Ezennel szeretném kis csapatunk nevében megköszönni, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak ránk, és Chardonnay-nkra! Szívet melengető érzés volt a "jelszót" hallani, és látni mennyire izgulnak, hogy vajon eszükbe jut-e pontosan. A legjobban akkor döbbentem meg, amikor egy angolul beszélő csoport rebegte el, hogy ásványos Chardonnay. Kiderült, hogy egy lelkes blog olvasónk megtanította velük a mondatot, mert azt mondta, ezt a bort mindenképpen meg kell kóstolniuk...

Az eső Tokajba kellett viszont. Bő 24 óra alatt körülbelül 50-60 milliméter csapadék esett. Lehet hogy már későn lehet hogy nem.
Berobbanhat egy aszúsodás is, mint nemegyszer volt már rá példa 1972 és 2003 években.
Annyi aszú termett akkor Hegyalján, hogy alig volt mit felönteni borként az aszúszemekre.
Meglátjuk, van még rá vagy 2-3 hetünk. Ez nem is lenne olyan nagy baj senkinek.
Olyan is volt már viszont, hogy október közepén hó esett.
Na nem olyan pár centi mint most Ausztria hegyi részein, hanem ahogy illik - méteres.
A karók sem látszottak ki a fehér lepel alól. Abban az évben nem, hanem olvadás után következő év tavaszán szedték le a termést. Kicsit veres lett a bor belőle ugyan, de azért iható. Így esett meg akkor hogy egy évben kétszer szüreteltek Tokajban.
Én az aszúsodást szeretném inkább.

És ha beüt, akkor lehet, hogy kevesen leszünk és számítunk az önök segítségére!

Árvay JánosÁrvay Úr, szeretném én is olvasni a naplóját!
Telefon: +36 30 3183380