Úton, útfélen...

2007.05.16.

Szokás szerint úton vagyok, most éppen Lyon és Genf között félúton. Kivételes alkalom, hogy más vezeti az autót, így ki is használom az ölembe pottyant "szabad időt"...

Tanulmányi és egyben üzleti úton járok. Egyrészt Rhone völgye és Burgundia borainak készítését szeretném jobban megismerni, hátha olyat látok, amit mi is megpróbálhatunk otthon, másrészt a borainkat is népszerűsítem a kereskedőnkkel. Nagyon jól esik az itteni éttermesek, borüzlet tulajdonosok és sommelierek fogadtatása és figyelme. Kérdezgettem őket milyen kapcsolatuk volt eddig Tokajjal? Azt mondták, hogy hallottak ugyan a Tokajiról, a híres aszúról, néhányan kóstolták is már, vagy esetleg egy-egy prospektus is a kezükbe került. A legtöbbjük számára azonban én voltam az első hús-vér Tokaji bortermelő, akivel eddig találkozott!

Otthonról természetesen folyamatosan kapom a híreket. Csodaszépen fejlődik a szőlő, köszönhetően a 36, néhol 39 Celsius fokos melegnek. Így viszont alig-alig bírtuk a pótlásainkat befejezni. A csapadékhiány miatt nem hidrofúróval ültettünk, hanem a régi hagyományos módszerrel, tehát ásóval ástuk ki a gödröt. Az ötlet elsőre tökéletesnek tűnt, de ahhoz hogy mindez sikerüljön, nem kevesebb, mint 400 hektoliter vizet és 9 köbméter földet szállítottunk a területre. És csak reménykedhetünk, hogy az oltványok meg is fogannak.
 
Szokás szerint rengeteg dolgon jár a fejem. Agyam egyik része éppen Franciaországban, a másik kint jár szeretett dűlőimben, a harmadik a pincében a borokkal foglalatoskodik, míg a negyedik már a fesztiválokra készül, hiszen mostantól kezdve minden hétvégére jut legalább egy. A mostanira éppen az Etyeki Pincefesztivál, ahol már évek óta megjelenünk.
 
Sokat törte a csapat a fejét, hogy miként lehetne megköszönni a rengeteg buzdító és gratuláló levelet/telefont, melyeket a múltkori naplóbejegyzésre kaptunk. Arra jutottunk, hogy jó bornál jobbal nem tudjuk meghálálni a kedves szavakat, így a hétvégi etyeki borfesztiválra egy kis meglepetéssel készülünk.
 
Jöjjön el Etyekre, látogasson el a standunkra és csak mondja ki a varázsmondatot:
"Cél a 100 pontos bor!"

A személyes buzdításért cserébe mi 1 pohár különleges Árvay bort grátisz kóstoltatunk. Hogy mit? Legyen meglepetés...
 
Mindenkinek verőfényes napsütést és jó fesztiválozást kívánok!

Árvay JánosÁrvay Úr, szeretném én is olvasni a naplóját!
Telefon: +36 30 3183380