Boldog húsvétot kívánunk mindenkinek!

2018.03.30.

 

Megnéztem a régebbi márciusi naplóimat. Majd’ mindegyikben arról írok, hogy mennyi virág bújt már ki a földből és milyen szép színkavalkáddal virágoznak.

Na, most zöld leveleket ugyan látok már, de virágot egy szálat sem. Ezek szerint hátrább vagyunk, mint szoktunk lenni. De hát ilyen a természet. Nem óramű pontossággal és nem a mi igényeink szerint működik. Megy a maga útján, az ő bonyolult összefüggései szerint irányítja a növények, az állatok és az időjárás egyes elemeit.

A madárcsicsergés viszont nagyon elszaporodott. Tehát itt a tavasz, Tél tábornok minden ijesztgetése ellenére.

Igyekszünk mihamarabb előkészíteni a borainkat palackozásra.

Nagyon kellene már a 2017-es Édesem és van még egy „titkos” Édes borunk, aminek egy részére már megvan a kereskedőnk. Ezerrel nyomja Szabolcs, hogy időre palackban legyenek.

A 2017-es Sauvignon Blanc is lassan kezelhető lesz, aztán mehet ő is palackba.

Régebben volt egy Janó cuvéenk. Kierjedt fordítás, érdekes narancslekváros illattal és ízzel. Na, ezen most megint dolgozunk. Igény az lenne rá, csak az eddigi próbaházasításokkal mi nem voltunk elégedettek. Lehet, hogy maximalisták vagyunk? Vagy igen, vagy nem. De szerintem ez így jó!

Csak akkor adjunk ki valamit a kezünkből, ha mindhárman jónak érezzük. Ja, és ilyenkor jön az, hogy megmutatjuk még a barátainknak is. Ők mit szólnak hozzá? Aztán, ha kell, akkor finomra hangoljuk.

Mégiscsak ők állnak majd az asztal mellett, ahol, akiknek ajánlják, elfogyasztják. Tehát rettentően fontos a véleményük.

Közeleg a húsvét. Január végén a barátainkkal közösen vágtunk disznót, úgyhogy most is a saját készítésű kötözött, füstölt sonka kerül majd az asztalra a vele együtt főzött tojásokkal. Szabolcs azt ígérte, hogy majd ő süti meg a sonkához a kovászos kenyeret. A „sufniban” van jó pár palack borunk különböző borvidékekről. Lesz miből válogatni majd az ünnepi ételekhez, nem feltétlen csak saját bor kerül majd az asztalra.

Mi most nem bombáztuk az ismerőseinket „hihetetlen” húsvéti vásárlási akciókkal. Aki szereti a borainkat, talán választott már Árvay-bort magának. Mindenkinek boldog, családi körben eltöltött napokat, ünnepet kívánunk.

Húsvét után viszont jelentkezünk! Lesz egy-két meglepetésünk a barátaink számára.

 

Árvay JánosÁrvay Úr, szeretném én is olvasni a naplóját!
Telefon: +36 30 3183380